Det blev mer marmelad av de sista krusbären, bara för att den förra satsen blev så lyckad och redan håller på att ta slut. Tyvärr vet jag inte om den här satsen blev lika lyckad … I så fall berodde det i alla fall inte på receptet, som är ett enkelt men väldigt trevligt sådant. Prova gärna!
Krusbärsmarmelad med vanilj
- 2 vaniljstänger eller 2 tsk äkta vaniljsocker
- 8 dl syltsocker
- 1 dl vatten
- 2 l krusbär
Koka krusbär och vatten utan lock i ca 15 minuter. Skrapa ur fröna ur de ev. vaniljstängerna. Tillsätt vaniljstängerna eller vaniljsockret och sockret. Koka upp igen och låt koka i 10-15 minuter. Gör geléprovet. Plocka upp vaniljstängerna. Skumma. Låt marmeladen vila i ca 15 min. Rör då och då under tiden. Ös upp på rena, varma burkar och sätt på lock.